Účinky ovoce a zeleniny na náš organismus, část 3 – H, CH, J


Účinky ovoce a zeleniny na náš organismus, část 3 – H, CH, J

Jsme zde s další částí účinků darů přírody na náš organismus.

ČÁST 3 – H, CH, J

Hroznové víno

  • obsahuje vitamíny B1, B2, B3 a B6 – zodpovídají za metabolismus sacharidů, tedy ulehčují chemické “spalování” v buňkách při využívání energie
  • vitamíny A, C a E
  • draslík, železo, vápník, fosfor, měď
  • má antioxidační účinky, protirakovinné účinky
  • hroznové víno dodává energii do buněk a zlepšuje zdraví cév, především okolo srdce
  • pomáhá při zažívacích problémech, při zácpě – pomáhá vyplavovat toxický odpad z těla
  • příznivě působí na činnost ledvin
  • vhodný při všech zdravotních problémech spojené se srdcem, výzkumy ukazují, že šťáva z hroznového vína pomáhá rozšířit cévy, zlepšit proudění krve v cévách a zbraňuje tvorbě a ukládání krevních sraženin
  • podporuje činnost jater, posiluje imunitní systém
  • blahodárně působí proti únavě, stresu, celkové vyčerpanosti organismu
  • pomáhá odvodňovat organismus, má tedy močopudný účinek a pomáhá při hubnutí

 

Hrušky

  • obsahují provitamin A, vitamíny řady B, beta-karoten, také vitamín C
  • z minerálů sodík, draslík, brom (posiluje kosti), fosfor, železo, zinek, jód
  • obsahují ovocné cukry, které nezpůsobují zvyšování hladiny inzulinu v krvi
  • podporují krevní oběh a činnost srdce
  • podporují trávení, příznivě působí při žaludečních potížích
  • posilují imunitu
  • vhodné při dně, revmatismu a artritidě – mají pozitivní vliv na hladinu kyseliny močové
  • pomáhají snižovat krevní tlak
  • šťáva pomáhá zpevňovat stěny cév, působí močopudně a přiznivě působí na žaludeční potíže
  • vhodné při hubnutí, mají očistný účinek

 

Chřest

  • obsahuje mnoho prospěšných vitamínů, stopových prvků, blahodárných látek a je elixírem mládí
  • velké množství beta-karotenu, provitaminu A (pro zdravý zrak, kůži, obnovu sliznic)
  • vitamíny E, C a  skupiny B – B1, B2, B3, B5, B6, B9 a H
  • draslík, zinek, fosfor, železo, jód, sodík
  • blahodárně působí na revmatismus
  • příznivě působí na srdce, cévní systém
  • pomáhá čistit organismus, má močopudné a lehce projímavé účinky
  • má velký vliv také na náš vzhled – čistou a pružnou pleť, pevné nehty a zdravé vlasy plné lesku
  • doporučuje se při dietách
  • zlepšuje zásobování mozku a jiných orgánů kyslíkem
  • podporuje správné hormonální procesy v těle, obnovuje a omlazuje buňky, krvetvorbu
  • blahodárně působí na naši mentální kondici, zdravý spánek, schopnost se soustředit, pamatovat si a působí na “pevné nervy”
  • doporučuje se také lidem trpícím kožními chorobami, ekzémy, akné, cukrovkou

 

Jablka

  • bohaté na draslík – podporují správnou funkci ledvin, hospodaření s vodou a činnost svalů
  • vitamíny C, E
  • snižují krevní tlak, hladinu cholesterolu a cukru v krvi
  • čistí střeva, doporučuje se k omlazujícím kúrám
  • protizánětlivé účinky, jsou močopudné, čistí krev
  • zklidňuje nervy
  • pravidelná konzumace pomáhá při léčení ekzémů, které jsou způsobeny nevyloučenými toxickými látkami v těle, jablka pohlcují střevní toxiny
  • úleva při zácpě a zároveň pomáhají při průjmech, podporují činnost jater
  • obsahují až 83% vody, jsou výtečným dietním pokrmem
  • posilují imunitní systém, krevní oběh, srdce, cévy – především slabé žíly
  • jak jedno rčení praví “Jablko každý den, nemoc z těla ven.”

 

Jahody

  • bohaté na vitamin C, který pomáhá posilovat imunitní systém
  • podporují tvorbu testosteronů, který aktivuje spermie, podporuje krevní oběh v pohlavních orgánech
  • vysoký obsah antioxidantů
  • draslík odvodňuje a snižuje krevní tlakikona_blog4
  • bohaté na mangan, který s draslíkem působí na enzymy potřebné pro látkovou výměnu, podporuje také krev a kosti, vyživuje mozek a nervy
  • povzbuzují činnost štítné žlázy

 

 

Kategorie