Která jablka jsou nejlepší k vymačkávání šťávy?


Která jablka jsou nejlepší k vymačkávání šťávy?

TEST

Která jablka jsou nejlepší k vymačkávání šťávy?

 

 

 

Sezóna na jablka už začala a proto jsme se rozhodli vymačkat šťávu z různých odrůd jablek a porovnat jejich vymačkané šťávy.

Výběr odrůd jablek má nejen značný význam v její chuti, konzistenci, ale také množství vymačkané šťávy.

btr

Aby náš porovnávací test byl objektivní, použili jsme do každé šťávy stejnou váhu jablek přesněji 600g  Testovat budeme 5 odrůd:

♦Champion      ♦Lobo      ♦Prince      ♦Gala      ♦Boskoop

 

 

Boskoop

také nazýváme Šedá Renata.

Výborná odrůda pro domácí použití a má velice dobré hodnocení pro výrobu jablečného koláče

Boskoop

btr

btr

btr

Red Jonaprince ve zkratce Prince

Charakterizující vlastnost Jablka Red Jonaprince je výjimečně zářivě červené zbarvení a to má vliv na jeho neuvěřitelný chutný vzhled


Gala

to je odrůda výhradně pro dezerty

Chuť: sladkavá s příjemnou příchutí, šťavnatý

Gala

btr

 

btr

btr

Champion

se charakterizuje lehce hruškovou příchutí.

Ideálně se hodí k vymačkání – odšťavnění šťávy v odšťavňovači.

Náš favorit. Náš výherce!


Lobo

to je podzimní odrůda. Jak jí rozponáme? Slupka je hladká, zeleno-žlutá s nádechem červené

btr

btr

 

btr

Šťávy jsou přelévány do hrníčku o objemu 500ml

Z našich testovaných odrůd nejlépe skončili Champion a Prince.

Zbylé odrůdy nejsou vhodné k vymačkání šťávy.

 

Na různých fórech, lidé také doporučují Ligol- to vyzkoušíme příště při další příležitosti 🙂