Která jablka jsou nejlepší k vymačkávání šťávy?
TEST
Která jablka jsou nejlepší k vymačkávání šťávy?
Sezóna na jablka už začala a proto jsme se rozhodli vymačkat šťávu z různých odrůd jablek a porovnat jejich vymačkané šťávy.
Výběr odrůd jablek má nejen značný význam v její chuti, konzistenci, ale také množství vymačkané šťávy.
Aby náš porovnávací test byl objektivní, použili jsme do každé šťávy stejnou váhu jablek přesněji 600g Testovat budeme 5 odrůd:
♦Champion ♦Lobo ♦Prince ♦Gala ♦Boskoop
Boskoop
také nazýváme Šedá Renata.
Výborná odrůda pro domácí použití a má velice dobré hodnocení pro výrobu jablečného koláče
Red Jonaprince ve zkratce Prince
Charakterizující vlastnost Jablka Red Jonaprince je výjimečně zářivě červené zbarvení a to má vliv na jeho neuvěřitelný chutný vzhled
Gala
to je odrůda výhradně pro dezerty
Chuť: sladkavá s příjemnou příchutí, šťavnatý
Champion
se charakterizuje lehce hruškovou příchutí.
Ideálně se hodí k vymačkání – odšťavnění šťávy v odšťavňovači.
Náš favorit. Náš výherce!
Lobo
to je podzimní odrůda. Jak jí rozponáme? Slupka je hladká, zeleno-žlutá s nádechem červené
Šťávy jsou přelévány do hrníčku o objemu 500ml
Z našich testovaných odrůd nejlépe skončili Champion a Prince.
Zbylé odrůdy nejsou vhodné k vymačkání šťávy.
Na různých fórech, lidé také doporučují Ligol- to vyzkoušíme příště při další příležitosti 🙂