Proč čerstvé šťávy? Jednoduché vstřebávání!


Proč čerstvé šťávy? Jednoduché vstřebávání!
JEDNODUCHÉ VSTŘEBÁVÁNÍ
V celém ovoci a zelenině některé enzymy, fytochemikálie a vitamíny A, C a také E (také minerály jako železo, měď, draslík, sodík, jód nebo hořčík) jsou uvězněné v nestravitelném obalu a díky tomu nejsou vstřebávány do organizmu. Po rozbití celulózové buničiny jsou tyto látky přístupné pro buňky našeho organizmu již po pouhých 15 minutách (nebo po 1 hodině, pokud šťáva obsahuje trochu vlákniny). Díky tomu se také snižuje potřebné množství energie pro trávení. Organizmus může tedy bez překážek provést detoxikaci – před nebo po fyzické námaze nebo v období po nemoci, kdy se vracíme zpět ke zdraví. Protože potřebné enzymy, vitamíny a minerály se dostaly vypitím šťávy do buněk a tak je může tělo využít.