Pikantní šťáva na spoustu nemocí
Mrkev obsahuje mnoho antioxidantů posilujících imunitu a květák je bohatý na živiny, které chrání buňky před poškozením a působí jako prevence vzniku nádorů. Kurkumin – hlavní látka kurkumy – se již odedávna používala v léčitelství u mnoha nemocí; např. bolesti zubů, pomalé hojení modřin, bolesti v hrudním koši nebo kolika. Kurkuma je také protizánětlivá a jako silný aktioxidant chrání organizmus před toxiny a působením volných radikálů.
4 velké mrkve
1/2 hlavy malého květáku
1/2 lžičky kurkumy v prášku
Postupně vkládejte mrkev a květák do svého odšťavňovače, nechejte promíchat chutě a poté vlijte do skleničky. Šťávu posypte kurkumou, promíchejte a můžete pít.
Přejeme dobrou chuť!
Živiny obsažené ve šťávě:
Vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, C, K, beta-karoten, listová kyselina;
Bor, vápník, chrom, železo, hořčík, mangan, fosfor, draslík, zinek;