Pikantní šťáva na spoustu nemocí


Pikantní šťáva na spoustu nemocí

Mrkev obsahuje mnoho antioxidantů posilujících imunitu a květák je bohatý na živiny, které chrání buňky před poškozením a působí jako prevence vzniku nádorů. Kurkumin – hlavní látka kurkumy – se již odedávna používala v léčitelství u mnoha nemocí; např. bolesti zubů, pomalé hojení modřin, bolesti v hrudním koši nebo kolika. Kurkuma je také protizánětlivá a jako silný aktioxidant chrání organizmus před toxiny a působením volných radikálů.

 

4 velké mrkve

1/2 hlavy malého květáku

1/2 lžičky kurkumy v prášku

Postupně vkládejte mrkev a květák do svého odšťavňovače, nechejte promíchat chutě a poté vlijte do skleničky. Šťávu posypte kurkumou, promíchejte a můžete pít.

Přejeme dobrou chuť!

 

Živiny obsažené ve šťávě:

Vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, C, K, beta-karoten, listová kyselina;

Bor, vápník, chrom, železo, hořčík, mangan, fosfor, draslík, zinek;