Hojné a těžko stravitelné jídlo? Čerstvá šťáva “první pomoci”!


Hojné a těžko stravitelné jídlo? Čerstvá šťáva “první pomoci”!

Kyseliny přítomné v jablku – vínová a jablečná – podporují trávení a šťáva z citrónů čistí játra a stimuluje produkci žluči, která pomáhá při proplachování žlučovodů. Tento proces je žádoucí obzvlášť po přejedení se nebo po požití velkého množství alkoholu. Fenykl je již mnoho let používán pro zmírnění křečí střev a svalů, a jeho éterické oleje – charakteristické svým anýzovým aroma – mají dobrý vliv na trávení.

4 jablka

2 citróny bez slupky

1 bulva fenyklu

Střídavě vkládejte přísady do svého odšťavňovače, nechejte promíchat chutě a poté vlijte do skleničky.

 

Přejeme dobrou chuť!