ŠŤÁVA ZE SYROVÝCH BRAMBOR


ŠŤÁVA ZE SYROVÝCH BRAMBOR

Včera jsem si přečetla o prospěšnosti šťávy ze syrových brambor.

Bramborová šťáva je plná vitamínů A, C, B a dále také obsahuje fosfor, vápník, železo, draslík, zeaxantin, vlákniny, a bílkoviny, je to vynikající protizánětlivý nápoj. Bramborová šťáva je vynikající na ekzémy a akné – pomáhá uklidnit kůži, odplavuje z těla kyselinu močovou, snižuje také hladinu cholesterolu. Bramborová šťáva je také vhodná pro lidi, kteří mají cukrovku a vysoký krevní tlak.

20160928_173931

A protože jsme nedávno vykopali letošní brambory, hned jsem to šla vyzkoušet a tady je recept

6 malých, nejlépe domácích brambor ( nesmí být zelené!!)

4 -5 mrkví – dle velikosti

1 petržel , já jsem dala i s natí

1 kedluben ( může být i okurka)

Pokud musíte sladit můžete přidat lžičku medu.

Zpracujte všechny přísady v odšťavňovači Biochef, zamíchejte a ihned servírujte.

PŘEJEME DOBROU CHUŤ!

Nemáte vhodný odšťavňovač? Inspirujte se kvalitou!