ŠŤÁVA ZE SYROVÝCH BRAMBOR
Včera jsem si přečetla o prospěšnosti šťávy ze syrových brambor.
Bramborová šťáva je plná vitamínů A, C, B a dále také obsahuje fosfor, vápník, železo, draslík, zeaxantin, vlákniny, a bílkoviny, je to vynikající protizánětlivý nápoj. Bramborová šťáva je vynikající na ekzémy a akné – pomáhá uklidnit kůži, odplavuje z těla kyselinu močovou, snižuje také hladinu cholesterolu. Bramborová šťáva je také vhodná pro lidi, kteří mají cukrovku a vysoký krevní tlak.
A protože jsme nedávno vykopali letošní brambory, hned jsem to šla vyzkoušet a tady je recept
6 malých, nejlépe domácích brambor ( nesmí být zelené!!)
4 -5 mrkví – dle velikosti
1 petržel , já jsem dala i s natí
1 kedluben ( může být i okurka)
Pokud musíte sladit můžete přidat lžičku medu.
Zpracujte všechny přísady v odšťavňovači Biochef, zamíchejte a ihned servírujte.
PŘEJEME DOBROU CHUŤ!