Rajčatová rozcvička


Rajčatová rozcvička

Jaro se nám už blíží, ale ještě stále máme chladné dny, při kterých nemáme moc chuť na studené šťávy, které mohou ještě ochladit náš organizmus.. Proto vyzkoušejte skvělé šťávy na teplo! Nyní se tedy pár dní budeme zabývat skvělými recepty na šťávy, které mohou náš organizmus ohřát. Hodí se skvěle nejen na chladné dny ale i na nachlazení. Pamatujte, aby ohřívání nedošlo do bodu varu, abychom neztratili všechny živiny z čerstvých surovin.

TIP pro udržení šťávy co nejdéle teplé, aby se nemusela ohřívat ve vyšších teplotách – nahřejte skleničku nebo hrnek pomocí vroucí vody.

RAJČATOVÁ ROZCVIČKA

* 4 porce *

4 jablka

1 citron

1 lžíce sušeného curry

1 lžička mleté skořice

1 lžička mletého římského kmínu

4 skleničky pomerančové šťávy (10-12 rajčat)

stonek kadeřavého celeru na ozdobu

Pomocí svého odšťavňovače získejte šťávu z jablek, citronu a rajčat.

V malém hrnci smíchejte curry, skořici a také kmín. Zhruba 2 minuty míchejte na mírném ohni, dokud se z koření neuvolní aroma. Poroz, aby se koření nespálilo! Dále přidejte získanou šťávu a na silnějším ohni míchejte, dokud šťáva nezačne být horká. Pozor na var!

Sejměte z ohně a poté přelijte do nahřátých hrnků. Můžete ozdobit lodyhami kadeřavého celeru.

PŘEJEME DOBROU CHUŤ!

[button link=”https://odstavnovac24.cz/shop/odstavnovace/odstanovac-biochef-atlas/” size=”small” type=”primary”]Nemáte vhodný odšťavňovač? Inspirujte se naší kvalitou![/button]