Proč čerstvé šťávy? 8. část


Proč čerstvé šťávy? 8. část

Pití čerstvých šťáv lze zařadit k metodám přírodní léčky a také jako prevence civilizačních chorob nebo rakoviny (Gerson, Budwig, Breuss, Ornish, Kelly, Moerman, Mitsuo Koda). Tito lékaři došli k závěru, že degeneraci buněk nezpůsobuje nedostatek chemie, takže ani tento proces nemůžeme dodáním farmaceutických léčiv zvrátit. Pokud nás bolí hlava, můžeme si vzít aspirin, ale bolest hlavy nevznikla nedostatkem tohoto léku v těle. Jak tabletka přestane působit, bolest hlavy se často vrací. Farmaceutické léčiva nezpůsobují obnovu buněk do původního stavu (tedy zdraví), ale maskují příznaky, takže máme dojem, že nám pomáhají.

Prevence a přírodní léčba jsou založeny na přirozené obranyschopnosti našeho organizmu. Ten je od přírody navržen, aby byl zdravý (a udržel nás při životě za každou cenu, i v případě nemoci). Je třeba mu ale vytvořit odpovídající podmínky. Nedostatek živin a znečištění organizmu způsobují, že tyto podmínky mizí. Obnovením rovnováhy a dodáním kvalitních stavebních materiálů se vytvoří nové zdravé buňky, čímž se naše zdraví obnoví. Jakmile se nám to podaří neměli bychom zapomenout na stálé udržování těchto podmínek, abychom opět rovnováhu a zdraví neztratili. Tělo si v takovém stavu mnohem lépe a rychleji se vším poradí.

 Čerstvé šťávy jsou tedy jednou z možností v prevenci civilizačních chorob přírodní cestou. Co víc? Jsou velmi chutné! 🙂