Proč čerstvé šťávy? 2. část


Proč čerstvé šťávy? 2. část

Čerstvě vymačkaná šťáva je jediný způsob jak zajistit tělu stavební materiály v dostatečném množství a hlavně rychle. 1l šťávy získané kvalitním odšťavňovačem je zhruba 1,5 – 2 kg surovin. Zvládli byste denně snít 2kg mrkve a jablek? Nejen, že tělo bude muset použít energii, aby to všechno strávilo ale ještě se musí zbavit zbytků. Z toho důvodu pít šťávy je mnohem rychlejší a hlavně efektivnější než čerstvé suroviny jíst. Ale co potřebná vláknina? Žádný problém, tu můžeme dodat v jiné formě v průběhu dne např. polévky, smoothie – čerstvé koktejly, saláty atd. Tělo není schopné přijímat příliš velké množství vlákniny, takže z 2kg jablek, bychom po pár dnech měli určitě velký problém se zažíváním. Šťávy nejsou určeny k dodávání vlákniny, ale k rychlému dodání většího množství stavebních materiálů pro naše buňky. Bohužel kupované šťávy nejsou v kvalitě a v množství výživných látek vůbec srovnatelné s čerstvými šťávami a kdo pije tyto krabicové šťávy, bohužel nedostává do těla potřebné výživné látky. Můžete si vybrat stavět z kvalitních nebo méně kvalitních materiálů, potom ale přímo úměrně bude odpovídat odolnost postavené budovy.

[button link=”https://odstavnovac24.cz/shop/odstavnovace/odstanovac-biochef-atlas/” size=”small” type=”primary”]Nemáte vhodný odšťavňovač? Inspirujte se kvalitou![/button]