Proč čerstvé šťávy? 1. část


Proč čerstvé šťávy? 1. část

Čerstvé šťávy představují rychlík k našemu zdraví. Ke každému cíli můžeme dojít pomalu nebo rychle. Z Prahy do Brna je možné jít pěšky a to nejméně několik dnů, nebo využít vlak – nejlépe moderní rychlík, díky kterému budeme v cílové stanici za pár hodin. Čerstvé šťávy jsou jako rychlíková doprava pro přepravu vitamínů, minerálů a živých enzymů. V průběhu 15 minut se už nachází v našem krevním oběhu. Od tohoto okamžiku tělo může využít obsažené výživné látky jako stavební materiál pro obnovu a posílení zdravých buněk. Denně naše tělo odstraňuje staré “unavené” buňky. Samozřejmě, že ne všechny najednou. Například kůže se obnovuje co 4 týdny ale kosti potřebují pro plnou obnovu zhruba 10 let.

Například když sníte čerstvou mrkev, tak tělu trvá 8 hodin, než dostane užitečné látky do těla a ke všem procesům potřebuje energii. Kdežto po vypití čerstvé mrkvové šťávy se užitečné látky dostanou do krve za 15 minut, tělo nespotřebuje na zpravování tolik energie a ještě dostane živiny, které dále využije pro dobré fungování. Samozřejmě díky šťávám můžeme do těla dostat více živin, protože jsme schopni vypít skleničku nebo dvě čerstvé šťávy, ale sníst cca 10 mrkví už by nám mohlo způsobit obtíže.