Odšťavňování


Odšťavňování

Proč je dobré odšťavňovat zeleninu? Je to velice jednoduché, jde o rychlost vstřebávání výživných látek do těla. V případě celých kusů zeleniny jako mrkev nebo brokolice, trávicí proces trvá několik hodin, tak dlouho také trvá, než se vitamíny dostanou do buněk. Tak dlouhý proces unavuje trávicí systém, který musí usilovně pracovat, aby vstřebal ony důležité výživné látky. Každý den ale tělo zpracovává mnoho nezdravých potravin, které jíme, a proto je velmi dobré dát mu odpočinek. Strávení misky ovoce nebo zeleniny trvá zhruba 5-7 hodin, zatímco strávení stejného množství ovoce nebo zeleniny v podobě šťávy zabere tělu pouhých 15 minut.

ČERSTVÉ SYROVÉ ŠŤÁVY ulevují trávicímu ústrojí, které potřebuje hodně energie ke zpracování tuhé stravy. Výživné látky se z těchto šťáv vstřebávají do krevního oběhu a proto můžeme brzy pocítit příznivé účinky.

MIXOVANÉ ŠŤÁVY, KOKTEJLY obsahují vlákninu, která čistí střeva a udržuje je v pohybu a zdravá. Do koktejlů jsou nejvhodnější určité ingredience jako semínka, ořechová mléka nebo ořechy.

PRAVIDLO, kterým je velmi dobré se řídit! 

Pijte více šťáv neb koktejlů. Oba nápoje totiž prospívají tělu různými způsoby. Během dne pijte zeleninové šťávy pro rychlé dodání živin, zatímco koktejly Vám pomohou udržet vnitřní ústrojí zdravé. A jak jsme psali již dříve. Vyhýbejte se častému pití čistě ovocným šťávám, protože obsahují mnoho cukru. Občas samozřejmě neuškodí, ovšem lepší je pít zeleninové šťávy s dodatkem 1-2 ks ovoce.

[button link=”https://odstavnovac24.cz/shop/odstavnovace/odstanovac-biochef-atlas/” size=”small” type=”primary”]Hledáte vhodný odšťavňovač? Inspirujte se kvalitou![/button]