Hruškový nektar – horký a pikantní
Na chladné dny před příchodem teplého jara nebo při nachlazení, kdy nemáme moc chuť na studené šťávy, které nám ochlazují organizmus. Vyzkoušejte skvělé šťávy na teplo! Zde je další recept na šťávu, které mohou náš organizmus zahřát. Pamatujte, aby ohřívání nedošlo do bodu varu, abychom neztratili všechny živiny z čerstvých surovin.
TIP pro udržení šťávy co nejdéle teplé, aby se nemusela ohřívat ve vyšších teplotách – nahřejte skleničku nebo hrnek pomocí vroucí vody.
HRUŠKOVÝ NEKTAR – HORKÝ A PIKANTNÍ
* 2-3 porce *
6 hrušek
2 jablka
1 citron
1/2 čerstvé chilli papričky
2 lžičky javorového sirupu (může být i jiný)
3 kuličky nového koření
5cm kousek čerstvého zázvoru
Pomocí svého odšťavňovače získejte šťávu z hrušek, jablek, citronu a chilli papričky. Šťávu přelijte do hrnce, přidejte sirup, nové koření a zázvor. Vařte na mírném ohni a vypněte před bodem varu. Poté přes sítko nalijte do předehřátého hrnku.
PŘEJEME DOBROU CHUŤ!
[button link=”https://odstavnovac24.cz/shop/odstavnovace/odstanovac-biochef-atlas/” size=”small” type=”primary”]Nemáte vhodný odšťavňovač? Inspirujte se kvalitou![/button]