Horké pikantní jablíčka
Na chladné dny před příchodem teplého jara nebo při nachlazení, kdy nemáme chuť na studené i když zdravé šťávy . Mohou ochladit náš organizmus. Vyzkoušejte skvělé šťávy na teplo! Zde další recept na šťávu, která náš organizmus zahřeje. Pamatujte, aby ohřívání nedošlo do bodu varu, abychom neztratili všechny živiny z čerstvých surovin – je obecná zásada, zde ovšem je třeba chvíli suroviny se šťávou povařit..
TIP pro udržení šťávy co nejdéle teplé, aby se nemusela ohřívat ve vyšších teplotách – nahřejte skleničku nebo hrnek pomocí vroucí vody.
HORKÉ PIKANTNÍ JABLÍČKA
* 2 porce *
2 skleničky čerstvé jablečné šťávy (cca 8 jablek)
3 jablka očištěné a nakrájené na plátky
2 švestky, bez pecek a na hrubo nakrájené
1/4 skleničky nasekaných rozinek nebo datlí
1/4 skleničky ovesných plátků
1 lžíce kandovaného zázvoru, na hrubo nakrájeného
1/4 lžičky mleté skořice
1/4 mletého muškátového oříšku
Na velkém ohni, v hrnci ohřejte šťávu z jablek téměř do varu. Poté dodejte jablka, švestky, rozinky, ovesné plátky a zázvor. Snižte na střední oheň a nechejte vařit cca 10 minut než ovoce změkne.
Sejměte z ohně, přidejte skořici, muškátový oříšek a počkejte než nápoj lehce zchladne. Přelijte do mixéru a směs rozmixujte. Poté přelijte do skleničky, můžete naředit horkou vodou.
PŘEJEME DOBROU CHUŤ!
[button link=”https://odstavnovac24.cz/shop/odstavnovace/odstanovac-biochef-atlas/” size=”small” type=”primary”]Nemáte vhodný odšťavňovač? Inspirujte se kvalitou![/button]