Šťáva z kopřivy? Jen čerstvá!
Šťávu z kopřivy pijte vždy čerstvou!
Všem doporučujeme pít šťávu z kopřivy čerstvou. Obsahuje vitamín C, mnoho enzymů a má antioxidační účinky. Samozřejmě můžeme připravit čaj z kopřivy, ale čerstvá šťáva obsahuje mnohem více výživných látek.
- Šťáva z kopřivy zvyšuje hladinu železa, proto se doporučuje při anémii.
- Posiluje imunitní systém organizmu.
- Léčí slabost, posiluje a dodává elán.
- Podporuje boj proti rakovině, doporučuje se v průběhu chemoterapie.
- Čistí cévy od cholesterolu.
- Čistí krev od toxinů, posiluje ledviny.
- Zlepšuje práci jater, sleziny, slinivky břišní.
- Zlepšuje chuť k jídlu.
- Čerstvá šťáva z kopřivy také neobsahuje cukr!
- Působí močopudně.
- Při vnějším používání posiluje vlasy, předchází jejich rychlému maštění se, dává lesk. Ideální je pro vlasy suché a lámavé, díky obsahu křemíku, hořčíku, železa a zinku posiluje strukturu vlasu.
- Díky těmto minerálům posiluje také nehty.
- Pomáhá v boji proti lupům.
- Pomáhá při problémům s akné.
- Pomáhá také při obkladech nebo natírání při revmatismu.