Další z řady fytolátek – fytochemikálie, antioxidanty


Další z řady fytolátek – fytochemikálie, antioxidanty

Představme si další z řad fytolátek..

FYTOCHEMIKÁLIE

Zde můžeme zařadit košťálovou zeleninu (kapusta, zelí, brokolice, květák), které se považují za jedny z nejúčinnějších v boji proti nemocem. Samozřejmě k nejstarším a nejznámějším patří česnek. Jemu velice blízké jsou také cibule, pórek, šalotka nebo pažitka. V těchto druzích zeleniny je obsažena síra, která je zdrojem zápachu a také prospěšného účinku na tělo. Síra mění toxiny a škodlivé látky na formu snadno vyloučitelnou z těla. Enzymy, které obsahují síru, dokáží také odstranit škodliviny z vnějšího prostředí, tedy z léků a chemicky upravovaných potravin.

ANTIOXIDANTY

Ty se nacházejí v některých druzích ovoce a zeleniny. Najdeme je hlavně v borůvkách, brusinkách, malinách, jahodách, ostružinách, třešních, hroznech, ve švestkách, citrusech, listové zelenině, petrželi, okurkách, mrkvi, brokolici, kapustě, tykvi, cibuli, chřestu, řepě, ve špenátu, sladkých bramborech, fazolích, ořeších, pšeničných klíčcích a některých bylinkách (oregano, šalvěj, tymián, rozmarýn)

ZŮSTAŇTE S NÁMI A OBJEVUJTE ZDRAVÍ A ENERGII Z PŘÍRODY!