Jak na chřipku? Brokolicovo – mrkvová šťáva!


Jak na chřipku? Brokolicovo – mrkvová šťáva!

Chřipka je virové onemocnění, které napadá dýchací cesty. Je spojená se zimnicí, horečkou, kašlem, bolestí hlavy a dalších bolestivých projevech, pocitem únavy a také nám chybí chuť k jídlu. Rychlá reakce na příznaky chřipky a tedy jejich léčení zrychluje proces, kdy se tělo vrací zpět ke své kondici a také napomáhá předejít vážnějších komplikacím z nevyléčené chřipky. Hlavním pomocníkem je samozřejmě odpočinek, díky kterému se může tělo soustředit na boj s bacily, a také pití velkého množství tekutin, které pomáhají vylučovat toxiny z těla.

Konzumace malých jídel složených hlavně z čerstvých zeleninových šťáv, pomáhá šetřit energii potřebnou ke trávení, díky čemuž může organizmus směřovat více energie na válku s chorobou.

“Rozehřívající” bylinky jako je zázvor nebo skořice, zvednou teplotu těla, což vytvoří neblahé podmínky pro další množení viru.

Brokolicovo – mrkvová šťáva pro boj s chřipkou

1 růžička brokolice

2 mrkve

1 jablko

Vše postupně vložte do odšťavňovače, nechejte promíchat chutě a šťáva, která Vás posílí a pomůže při boji s chřipkou je hotová a připravena k pití.

Dobrou chuť!